Nieuwe Europese pensioenrichtlijn

Op 29 juni heeft een meerderheid in de Tweede Kamer ingestemd met nieuwe, internationale richtlijnen voor pensioenfondsen, de zogeheten Europese pensioenrichtlijn IORP-2. Hoewel het proces geen schoonheidsprijs verdient, is de FNV wel tevreden over het uiteindelijk resultaat. Het wordt voor pensioenfondsen eerder lastiger dan eenvoudiger om naar het buitenland te verkassen.
Lees hier verder….

1 antwoord
  1. H.J. Stamkot
    H.J. Stamkot zegt:

    Zoals FNV aangeeft ben ik ook verbaasd dat er door de Tweede Kamer al binnen een dag is gestemd. Hier is ook meteen de vraag beantwoord waarom de sociale partners niet waren uitgenodigd. Om welke reden wijkt Duitsland af van deze internationale richtlijnen en doet niet mee? Aanvullende pensioenen zijn een zaak van werkgevers en werknemers. De afspraken worden uitgevoerd door de pensioenfondsen met als toezichthoudende rol. De Nederlandse Bank en het AFM. De overheid is voor wat betreft de aanvullende pensioenen niet meer dan een werkgever. De deur staat nu open voor Brussel men is belust op macht en geld. De verantwoordelijke politici hebben dit risico onderschat.

Reacties zijn gesloten.