ELK LID WERFT EEN LID

Doe mee en maak kans op mooie prijzen

Hoe meer leden, hoe sterker we staan als maritieme vakbond. Daarom start Nautilus/FNV Waterbouw vandaag de Nautilus/FNV Waterbouw ledenwerfactie. De actie loopt tot 15 april a.s. Doe ook mee als lid en maak bovendien kans op het winnen van mooie en leuke prijzen.

Maandelijks reiken we een prijs uit voor de ‘meest opvallende manier van ledenwerving’. En aan het eind van de actie is er de speciale prijs voor het lid dat -op de meest creatieve wijze- de meeste leden heeft geworven tijdens de actieperiode. Ook zijn er nog een aantal kleinere prijzen te winnen. De bekende VVV-bon actie van 10 euro, voor het aanbrengen van een nieuw lid, wordt tijdelijk stopgezet tijdens de actieperiode.

SAMEN STAAN WE STERKER
Samen staan we sterker als Nautilus. Dat hebben we de vorig jaar ook weer nadrukkelijk aangetoond door een aantal prima cao’s af te sluiten met en voor onze leden, zoals bijvoorbeeld in de Handelsvaart, de Waterbouw en bij de HAL,  P&O Ferries en Thyssenkrupp Veerhaven. Daarnaast  hebben we, ook in hoger beroep, een belangrijke rechtszaak gewonnen voor onze leden bij Van Oord. En vele leden individueel – juridisch –  geholpen.Voor goede loon- en arbeidsvoorwaarden, kansen op werkgelegenheid en vele andere zaken die we nu als ‘normaal’ beschouwen, is in het verleden hard geknokt door vakbondsleden (jouw voorgangers en huidige collega’s!). Maar wat je hebt, kun je kwijtraken. Werkgevers hebben immers vaak een ander belang dan jij. Zonder het tegenwicht van vakbondsleden, verenigd in Nautilus/FNV Waterbouw, kunnen al die verworven rechten worden wegbezuinigd. Zonder vakbond loop je constant het risico  dat  zelfs jouw baan wordt weggegeven aan een goedkopere collega. Daarom is het belangrijk onze groep zo groot mogelijk te houden: als elk lid één collega lid maakt, staan we samen nog sterker!

Vraag de zipcardfolder op
Het zou mooi zijn als we dat als Nautilus leden voor elkaar krijgen met elkaar. Om onze leden te ondersteunen met argumenten waarom een collega die nog geen lid is ook lid zou moeten worden, heeft Nautilus een speciale Zipcard folder ontwikkeld. Heeft u deze nog niet? Vraag ‘m even aan via: infonl@nautilusint.nl

Samen staan we sterker