Geslaagd STC Certificatenfeest aankomend waterbouwers

Donderdagavond 6 februari jongstleden vond in de Schiezaal van het STC hoofdgebouw aan de Rotterdamse Lloydstraat het certificatenfeest voor maritieme waterbouwers plaats. In totaal 10 van de elf toekomstige waterbouwers ontvingen uit handen van onder meer baggermeester -en humorist- Richard Bekker hun certificaten.

Tal van ouders, fans en genodigden, waaronder ook Hans Walthie en Michel Steketee van FNV Waterbouw, waren van de partij. In zijn openingswoord gaf de nieuwe STC directeur Maritiem & Techniek Hans Boele aan trots te zijn op alle geslaagden. Hij bedankte ook nadrukkelijk het thuisfront voor hun steun en ‘de af en toe noodzakelijke duwtjes in de rug, als het soms eens wat minder gaat’. Namens FNV Waterbouw feliciteerde communicatieadviseur Hans Walthie de toekomstige waterbouwers met het behalen van hun certificaten en stelde dat FNV Waterbouw samen met haar leden vooral gaat voor vaste banen en goede arbeidsvoorwaarden in de waterbouw. Nationaal en internationaal!

Word jij ook maritiem waterbouwer?

Op de STC website staat te lezen: Als maritiem waterbouwer/scheepswerktuigkundige waterbouw werk je bij een offshore-/baggerbedrijf. Je bent zowel boven- als benedendeks actief. Je belangrijkste taak is het in bedrijf stellen en houden van alle installaties aan boord. Dit zijn installaties voor de voortstuwing, baggerinstallaties, de pompkamer en de hulpapparatuur. Het is aan jou om er voor te zorgen dat alle toegewezen materiaal in operationele topconditie is. Daarmee draag jij bij aan een optimaal productieproces. Na het afronden van je opleiding en de nodige vaartijd op zak, kun je als scheepswerktuigkundige aan de slag op de grootste, zelfvarende, sleephopperzuigers, snijkopzuigers of andere zeeschepen, in binnen- of buitenland.

Open dag op 19 februari

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek dan de open dag op 19 februari op de locatie Lloydstraat 300 in Rotterdam.
Of lees meer op de site van STC Group.