Principeakkoord cao Waterbouw

Op 20 februari 2019 heeft FNV Waterbouw (en ook CNV Vakmensen) onderhandeld met werkgevers over de nieuwe cao Waterbouw. De onderhandelingen verliepen stevig, voortvarend en constructief. Hierdoor ontstond er een situatie die ons de mogelijkheid bood om in tegenstelling tot andere keren vrij snel tot een principeakkoord te komen.

Structurele loonsverhoging van 3,5%

De nieuwe cao kent een looptijd van één jaar en voorziet in een structurele loonsverhoging van 3,5%, waarvan 2,25% per 1 april 2019 en 1,25% per 1 januari aanstaande. Ook worden alle tarieven voor vergoedingen verhoogd met de overeengekomen loonsverhoging.
Uit de ledenraadplegingen hadden wij, evenals vorig jaar, meegekregen dat veel van onze leden het erg belangrijk vinden om gezond met pensioen te kunnen. Om dat te realiseren hebben wij nu nog steviger ingezet om oudere werknemers minder te laten werken met zo weinig mogelijk inkomensverlies en volledige pensioenopbouw. Zoals bekend zijn wij hieromtrent in een werkgroep volop bezig om tot een goede regeling te komen. Werkgevers zijn bereid hier nu echt handen en voeten aan te gaan geven. Een belangrijke afspraak in deze nieuwe cao!

Ook is afgesproken dat er eveneens binnen afzienbare tijd een concreet persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsbudget beschikbaar komt, waarbij iedere medewerker eigen regie en eigen keuzevrijheid heeft om het budget te besteden aan ontplooiing, ontwikkeling en ambitie.

Het woord is nu aan onze leden

Hiertoe bieden wij hen ook de gelegenheid om zich op de volgende ledenvergadering uit te spreken over het principeakkoord:

Ledenvergadering op woensdag 6 maart 2019
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: FNV-gebouw
Varrolaan 100
3584 BW, Utrecht