Leden akkoord met nieuwe cao Waterbouw

De leden van FNV Waterbouw hebben het op 20 februari 2019 bereikte principeakkoord inzake de nieuwe cao Waterbouw goedgekeurd. Dit bleek na het houden van een ledenvergadering en een schriftelijke raadpleging.

Structurele loonsverhoging van 3,5%

De nieuwe cao kent een looptijd van één jaar (1 april 2019 t/m 31 maart 2020) en voorziet in een structurele loonsverhoging van 3,5%, waarvan 2,25% per 1 april 2019 en 1,25% per 1 januari aanstaande. Ook worden alle tarieven voor vergoedingen verhoogd met de overeengekomen loonsverhoging.

Uit de ledenraadplegingen hadden wij, evenals vorig jaar, meegekregen dat veel van onze leden het erg belangrijk vinden om gezond met pensioen te kunnen. Om dat te realiseren hebben wij nu nog steviger ingezet om oudere werknemers minder te laten werken met zo weinig mogelijk inkomensverlies en volledige pensioenopbouw. Zoals bekend zijn wij hieromtrent in een werkgroep volop bezig om tot een goede regeling te komen. Werkgevers zijn bereid hier nu echt handen en voeten aan te gaan geven. Een belangrijke afspraak in deze nieuwe cao!

Ook is afgesproken dat er eveneens binnen afzienbare tijd een concreet persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsbudget beschikbaar komt, waarbij iedere medewerker eigen regie en eigen keuzevrijheid heeft om het budget te besteden aan ontplooiing, ontwikkeling en ambitie.

2 antwoorden
 1. wilhelmus
  wilhelmus zegt:

  En wat met het buitenland contract we staan al een paar jaar stil!!!!! terwijl alles gewoon duurder word.
  Lijkt erop dat jullie alleen maar aan nationaal denken terwijl grootste gedeelte van de mensen op de vloot van meeste Bagger maatschappijen in het buitenland werkzaam zijn

  sinds 2016 staan de lonen stil voor ons terwijl wanneer je op het nederlands plat werkzaam bent of op een rivier etc je wel de loonsverhogingen krijgt!!!

 2. wilhelmus
  wilhelmus zegt:

  Langzamerhand verdien je meer in Nederland en op het Nederlands plat dan erbuiten… Meer en meer ziet het er uit dat de bond (jullie dus) geen donder geven over de mensen die voor de baggermaatschappijen in het buitenland werkzaam zijn.

  Zoals ook al blijkt uit het niet accepteren van mijn eerdere Reactie.

  Wij staan al sinds 2016 stil in loon ontwikkeling en moeten met lede ogen aanzien dat de bond niks voor elkaar krijgt wat dat betreft.
  Ga voor waar ook ter wereld het zelfde loon en 4 op 4 af ,gewoon overal inclusief Nederland/Nederlands plat.
  Misschien krijgen de werknemers (waaronder mijzelf en duizenden andere) dan ook eens een Salaris verhoging!!!!!

Reacties zijn gesloten.