VERDRINGING CAMPAGNE van start

Stop de verdringing in de waterbouw!

 

Na afloop van het succesvolle Waterbouw Seminar in het Bagger Museum in Sliedrecht op 9 maart, besloten de daar aanwezige FNV Waterbouw leden dat het nu hoog tijd wordt om een campagne tegen de ‘Verdringing in de Waterbouw’ op te starten.

FNV Waterbouw voorzitter Charley Ramdas: ‘Zoals bekend gaat het niet  goed met de kwaliteit van de werkgelegenheid in de Waterbouw in Nederland. We zien de laatste tijd steeds meer dat werkplekken van Nederlandse maritieme professionals door vooral werknemers uit ‘lage lonen landen’ met onzekere contracten, worden ingenomen. Zo stromen kennis en vakmanschap weg bij onze eens zo trotse Hollands Glorie bedrijven. En worden hardwerkende medewerkers, die hebben bijgedragen aan het succes van veel van deze bedrijven, zonder blikken of blozen aan de kant gezet. Ook jong talent krijgt steeds minder kansen.

‘Dit moet stoppen!’…vonden onze leden terecht. Daarom gaan we nu met een online campagne van start om hiervoor nadrukkelijk de aandacht te vragen binnen de sector en richting de politiek. De campagne loopt door tot na de zomer.’

Op woensdagmiddag 17 mei vond, in het bijzijn van een aantal kaderleden en het FNV Waterbouw bestuur, de aftrap van de campagne plaats.

ANONIMITEIT GEWAARBORGD
Uw reactie op deze enquête, alsmede de verwerking van de resultaten, is strikt anoniem.

Bent u ook tegen verdringing in de Waterbouw? Teken dan ook.
Klik hier om naar de enquête te gaan

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.