FNV kiest nieuw bestuur

De FNV, waar ook FNV Waterbouw bij is aangesloten, heeft een nieuw bestuur. Op het vierjaarlijkse congres heeft het Ledenparlement een nieuw bestuur gekozen.


Voorzitter Han Busker vormt met 5 anderen het dagelijks bestuur van de FNV. Er is een vacature voor de functie van algemeen secretaris. Daarnaast zijn er nog 10 personen gekozen in het algemeen bestuur.
Busker: “Ik heb er enorm veel zin in om met dit sterke team aan het werk te gaan om te zorgen voor een menswaardige samenleving met echte banen en koopkracht voor iedereen. Alles om die race naar beneden te keren en samen met onze leden die voor-een-dubbeltje-op-de-eerste rang-mentaliteit van de werkgevers keihard aan te pakken.”

Nieuw bestuur
Het nieuwe bestuur bestaat uit:

Han Busker: voorzitter
Vacature: algemeen secretaris
Coen van der Veer: penningmeester
Kitty Jong: dagelijks bestuur
Mariëtte Patijn: dagelijks bestuur
Tuur Elzinga: dagelijks bestuur
Zakaria Boufangacha: dagelijks bestuur
Marjan Dijkema: algemeen bestuur
Hans Hoek: algemeen bestuur
Lot van Baaren: algemeen bestuur
Jan Ruijtenberg: algemeen bestuur
Agnes Vroegh: algemeen bestuur
Huub de Rouw: algemeen bestuur
Peter Vonk: algemeen bestuur
Richard de Graaf: algemeen bestuur
Fred van Anrooy: algemeen bestuur
Gerben van der Meulen: algemeen bestuur

Een keer in de vier jaar komt het congres van de FNV samen. Het congres bestaat uit delegaties van alle 14 sectoren en 12 aangesloten bonden, waaronder Nautilus/FNV Waterbouw. Het congres adviseert het Ledenparlement, het hoogste orgaan van de FNV, over het beleid dat de grootste vakbond van Nederland de komende jaren gaat voeren.

Verkiezing
Na het congres van de afgelopen twee dagen kozen 103 leden van het Ledenparlement vandaag uit 11 kandidaten het dagelijks bestuur en uit 14 kandidaten het algemeen bestuur. Het dagelijks bestuur is bezoldigd en zet zich op dagelijkse basis in om de belangen van de werkenden en niet- werkenden zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. De leden van het algemeen bestuur zijn gemiddeld 1 dag in de week bezig met het besturen van de FNV.

Vacature algemeen secretaris
Voor de functie van algemeen secretaris bestaat nog een vacature. Voor deze functie haalde de enige kandidaat niet de benodigde meerderheid van stemmen. Voor de functie van algemeen secretaris wordt een nieuwe procedure opgestart van werving, toetsing en verkiezing. Het dagelijks bestuur bepaalt binnenkort wie deze functie tijdelijk waar zal nemen.