FNV/Nautilus houdt echte-banen-actie in politiek Den Haag

 

Wanneer:  Donderdagmiddag 3 november 2016 van 12:00 tot 15:00 uur

Wie: Werknemers van Boskalis, schilders, bankmedewerkers, Mariëtte Patijn (arbeidsvoorwaarden coördinator FNV), Charley Ramdas (voorzitter FNV Waterbouw/secretaris Nautilus), Dick Koerselman (FNV-actiecoördinator), Carla Kiburg (FNV Finance) John Kerstens (PvdA), Sadet Karabulut (SP), Linda Voortman (GroenLinks) en andere politici.

Waar: Plein, voor Tweede Kamer, Den Haag.

FNV/Nautilus leden vragen politiek om steun tegen verdringing van werk en vakmanschap
Vandaag gaan leden van Nautilus, FNV Waterbouw, FNV Bouw en FNV Finance in gesprek met politici op het Plein in Den Haag, waaronder minister Asscher. Centraal thema daarbij is het verdwijnen van banen uit Nederland door verdringing.

Onder hen ook Nautilus lid Erik Smeets: ‘Ik zit momenteel al vier maanden werkloos thuis met een HBO MAROF opleiding. Ik sta ingeschreven bij vijf uitzend/ detachering bureau’s en kijk regelmatig op de maritieme vacaturebank. Maar er is geen vraag naar een stuurman op een schip onder Nederlandse vlag met Nederlandse papieren. Hoe kan dat wanneer wij een van de drukste havengebieden van de wereld hebben?’

Social dumping bij Boskalis
Boskalis wil Nederlandse werkers vervangen door goedkope flexwerkers uit lage lonen landen. Boskalis gaat wereldwijd 650 banen schrappen, waarvan 150 in Nederland. Daarom voeren baggeraars en zeeslepers van Boskalis donderdagmiddag op het Plein in Den Haag actie vóór echte banen en tegen social dumping. Ook stakende schilders komen naar het Plein. Zij worden geconfronteerd met een slechte, onderhands afgesloten cao en leveren er daarin tot 1.800 euro per jaar op in. Schilders zijn kwaad en staken door tot Onderhoud NL weer met FNV en CNV aan tafel komt voor een goede cao. En in de financiële sector  worden hele afdelingen naar lage lonen landen verplaatst en duizenden Nederlandse werknemers met vaste contracten verliezen hun baan.

Verdringing van werk is aan de orde van de dag!

Open brief minister Asscher
Er wordt bovendien een Open Brief aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgereikt over het omkatten van Echte Banen bij Boskalis.
> Klik hier voor de open brief aan minister Asscher