Demonstreer mee voor echte banen in de scheepvaart

ONTMOET MINISTER ASSCHER

Donderdag 3 november aanstaande van 12.00 – 15.00 uur, Plein, Den Haag.

 

Zoals bekend wil Koninklijke Boskalis bij Fairmount Nederlandse officieren vervangen door goedkope flexwerkers uit lage lonen landen. En bij Boskalis Bagger lijkt het ook snel die kant op te gaan. Exit Echte Banen dus. Onkoninklijk gedrag!

p1080347

Dit speelt niet alleen bij Boskalis. In de hele scheepvaartsector moeten we vechten voor behoud van Echte Banen.

Maar ook in andere sectoren wordt de race naar de bodem steeds sneller ingezet. Bij de Schilders, de ING Bank, de Thuiszorg, enzovoort.

FNV en Nautilus vragen serieuze aandacht van politici voor deze flexverslaving van werkgevers. Daarom gaan wij naar Den Haag.

POLITICI: SHOW IT!

Minister Lodewijk Asscher zal onze leden daar ontmoeten, net als enige Tweede Kamer leden waaronder John Kerstens (PvdA) en Linda Voortman (Groen Links). Mariëtte Patijn spreekt namens de FNV en Charley Ramdas vanuit FNV Waterbouw/Nautilus. We overhandigen een open brief aan minister Asscher en een pamflet aan de Kamerleden. En er is live entertainment.

Alle leden FNV Waterbouw zijn van harte welkom! Ook gezinsleden zijn welkom, en vertegenwoordigers van collega’s die aan boord zijn. Het gedrag van Boskalis raakt immers niet alleen werknemers maar ook hun gezinnen. Zowel financieel als emotioneel.

Afgelopen vrijdag voer de FNV Waterbouw/Nautilus Echte Banenboot naar het baggerschip Ceres van Boskalis en hing daar een mooi actiespandoek op. Zie hier  foto’s en  filmpjes van die actie. Het motto ‘Show it’ was ook daar te horen.

De leden bij Boskalis worden in hun strijd ook gesteund door internationale vakbondscollega’s.
Helaas heeft het CNV bij Boskalis ingestemd met het (volgens onze leden) veel te magere en onkoninklijke sociaal plan. Reden te meer om niet op te geven. FNV Waterbouwleden/Nautilus gaan door voor Echte Banen en eerlijke sociale regelingen. Bij Boskalis en in de hele sector.

Dus kom op 3 november vanaf 12 uur naar Den Haag!

Geef u nu snel op bij: infowaterbouw@nautilusint.org