Boskalis medewerkers in actie op echte-banen-boot

Boskalis wil Nederlandse werknemers vervangen door goedkope flexwerkers uit lage lonen landen. Wereldwijd gaat Boskalis 650 banen schrappen, waarvan 150 in Nederland. Daarom voeren Nautilus/FNV Waterbouw met baggeraars en zeeslepers van Boskalis/Fairmount op vrijdagmiddag 28 oktober een spectaculaire actie vóór echte banen en tegen social dumping. In de Rotterdamse haven. Ook schilders voeren actie, omdat zij plotseling een deel van hun salaris moeten inleveren.

Politici varen mee met FNV-echte-banen-actieboot
Politici van verschillende partijen varen mee met de FNV-actieboot. FNV-vicevoorzitter Gijs van Dijk: ‘Politici vertellen in hun verkiezingsprogramma’s over werkgelegenheid en echte banen. Wij zeggen: show it! De werknemers van Boskalis zijn boos omdat er honderden banen verloren gaan. De schilders zijn boos omdat zij plotseling salaris moeten inleveren. Steunen politici hun strijd tegen de flexverslaving? En hoe dan?’

Wanneer: Vrijdag 28 oktober 2016 van 13:00 tot 16:00

Wie: Werknemers van Boskalis en schilders, Gijs van Dijk (vicevoorzitter FNV), Charley Ramdas (voorzitter FNV Waterbouw/secretaris Nautilus), Dick Koerselman (FNV-actiecoördinator), John Kerstens (PvdA) en Sadet Karabulut (SP), Linda Voortman (GroenLinks).

Waar: Start bij Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam (toespraken vakbond en politici). Vanaf 14:00uur vanaf de Waalhaven per boot naar een schip van Boskalis/Fairmount. Daar vindt een waarschuwingsactie plaats.

Geen toegang op schepen
De actie per boot is omdat de vakbond geen toegang meer heeft op de Boskalis schepen. Overigens speelt baanverlies niet alleen bij Boskalis. De flexverslaving van werkgevers eist zijn tol in bijna alle sectoren. Daarom zijn er ook schilders bij de actie. Zij strijden al wekenlang voor koopkracht. Want als het aan hun werkgever ligt, leveren schilders er per jaar tot ruim 1.800 euro op in. Dat pikken zij niet.