ZEEVARENDEN FAIRMOUNT GLACIER EN SUMMIT GEVEN SOCIAAL SIGNAAL AF

 

Zo’n 25 met ontslag bedreigde Nederlandse opvarenden van de zeeslepers Fairmount Glacier en de Fairmount Summit gaven woensdagmorgen 31 augustus in de haven van Aberdeen (Schotland) een ‘sociaal signaal’ af aan de ceo van Boskalis Peter Berdowski.

Al het personeel van Fairmount Marine – een dochter onderneming van Boskalis – wordt met ontslag bedreigd.

De bemanning hield een speciale ‘brandoefening’ en gebruikte daarbij spandoeken. Op de spandoeken stonden teksten als ‘Einde Hollands Glorie’, ‘Boskalis met Fairmount op ram(p)koers’ en ‘Protect Jobs, Skills and the Future’. Hiermee geeft de bemanning van de Fairmount Glacier en Summit een ‘duidelijk sociaal signaal’ af aan de Boskalis directie. Het signaal luidt: ‘Heroverweeg de reorganisatie plannen. Want na het gesprek met de vakbonden op 25 augustus, moeten we constateren dat het er ernstig op lijkt dat Boskalis deze kille sanering gewoon door wil drukken.’

 

3 antwoorden
 1. al rijkers
  al rijkers zegt:

  Zo bleef er al weinig over van het grootste bergings bedrijf SMIT-TAK en er moeten er nog meer uit het hij wordt nu peter berdowski DE SLOPER genoemd .

 2. Patty Schmidt
  Patty Schmidt zegt:

  Wat een goede en beschaafde actie. Je ziet dat de mannen staan voor hun zaak. De strijdlust straalt er van af. Klasse.
  Ik steun jullie voor de volle 100%.

Reacties zijn gesloten.