Voor de derde keer is FNV Waterbouw in de wachtgeldregelingzaak in het gelijk gesteld!

Nadat eerst Rechtbank Rotterdam en het Gerechtshof in Den Haag FNV Waterbouw in het gelijk hadden gesteld in de Wachtgeldregeling-zaak, heeft nu ook het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, FNV Waterbouw in het gelijk gesteld.

Ook de Hoge Raad legt het cao artikel over het recht op Wachtgeld zo uit, dat het risico als er aansluitend aan een verlofperiode geen werk kan worden aangeboden, voor rekening van de werkgever komt. Het mag niet ten koste gaan van eerder opgebouwd verlof van de werknemers. Zoals jarenlang wel is gebeurd.

Dit is fantastisch nieuws wat FNV Waterbouw samen met haar leden heeft bereikt.

Tegelijkertijd vindt FNV Waterbouw het belangrijk om bij meningsverschillen gezamenlijk met de werkgever naar een oplossing te zoeken. Als de werkgever daar niet voor kiest of als overleg niet tot resultaat leidt, dan zal FNV Waterbouw samen met haar leden tot het uiterste gaan om voor de gerechtvaardigde belangen van haar leden te strijden.

Dit bewijst maar weer dat vakbondswerk samen met de leden loont!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.