Internationale solidariteit op 1 mei

Miljoenen mensen vierden wereldwijd op 1 mei jongstleden de internationale Dag van de Arbeid. Ook in Amsterdam vierde de FNV, waarbij ook FNV Waterbouw is aangesloten, deze dag van sociale solidariteit. Vele duizenden mensen verzamelden zich op het Museumplein om actie te voeren voor een Socialer Nederland. Met name voor:
• Een eerlijk loon
• Meer vaste contracten
• Een fatsoenlijk pensioen

Na toespraken van onder meer FNV voorzitter Han Busker en een aantal spraakmakende kaderleden uit enkele sectoren, zoals uit onder meer de Schoonmaak en de FNV Jongeren, werd een kleurrijke mars ingezet richting de Dam.
Kijk zelf hier naar de 1 mei aftermovie.

Pensioenactie 29 mei
Op de Dam werd tot slot ook opgeroepen om allemaal in actie te komen voor een goed pensioen op 29 mei a.s.. Want iedereen hoort op tijd te kunnen stoppen met werken. En zonder financiële zorgen van die oude dag te kunnen genieten. Lees hier voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.