FNV: TIJD VOOR VERANDERING!

De werkdruk neemt steeds verder toe. Mensen moeten op hun knieën naar de eindstreep omdat de AOW-leeftijd steeds sneller stijgt. Meer dan 35% van de mensen heeft een onzeker contract. En een nieuw kabinet lijkt daar niets aan te veranderen. Zij lijken vooral oog te hebben voor de aandeelhouder.

Het is tijd voor verandering! DOE MEE!

Doe mee. Bouw mee aan de beweging die de strijd aan gaat voor een menswaardige maatschappij met respect voor iedereen. We gaan in de aanval om deze verandering te realiseren. Dat kunnen we alleen samen. En dus alleen als u ook meedoet! Daarom nodigen we u uit om te bespreken hoe we verder bouwen aan een beweging die de strijd aan gaat om te winnen.

WAAROM EEN OFFENSIEF?

Het geld klotst in veel sectoren tegen de plinten, we worden links en rechts ingehaald met aanmoedigingen voor hogere lonen. Toch gaat het allemaal niet zoals we willen. Inkomens stagneren, arbeidsvoorwaarden staan onder druk, werkdruk stijgt en flexibilisering neemt in een razend tempo toe. Collega’s worden steeds vaker elkaars concurrenten doordat de één goedkoper is dan de ander. Onze economie groeit, maar onze samenleving zit in een race naar beneden in de strijd om de laagste prijs. Een strijd die gevoerd wordt over de ruggen van werkenden én die onze verzorgingsstaat uitholt.

FUNDAMENTELE VERANDERING

 

Wij willen het verschil gaan maken in deze ontwikkelingen. Wij willen dat een vast contract weer gewoon is, dat je ook als jongere weer een toekomst kunt opbouwen. We willen een hoger minimumloon en we willen dat iedereen op een fatsoenlijk leeftijd kan stoppen met werken.

Dat kan alleen als we de oorzaken aanpakken die onze verzorgingsmaatschappij onder druk zetten. Daar zijn fundamentele veranderingen voor nodig. We gaan daar extra op inzetten, maar we kunnen alleen voldoende kracht opbouwen als we onze krachten bundelen, en samen optrekken om Nederland te laten zien dat het zo niet langer kan. Dat plan wil het FNV bestuur graag aan u voorleggen. Om uw mening te vragen, en om u erbij te betrekken. Want samen gaan we hele bijzondere dingen doen! Dus doe mee!

MELD U AAN!

Er zijn in de maand november bijeenkomsten in het hele land. Doet u ook mee? We vinden het fijn als u zich van tevoren aanmeldt, maar natuurlijk blijven late beslissers ook zonder aanmelding welkom. Een overzicht van de data en locaties kunt u vinden op fnv.nl/samensterk. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Voor meer informatie kijk op fnv.nl/samen sterk
We hopen u te zien op één van de bijeenkomsten!