John de Wolf trapt FNV Waterbouw/Nautilus ‘Werken aan Werk af’

Oud Feyenoord speler John de Wolf verricht 4 september, samen met demissionair minister Asscher (SZW) en FNV voorzitter Han Busker, de aftrap van het nieuwe FNV Waterbouw/Nautilus & FNV adviescentrum Werken Aan Werk (WAW). Ook de andere 4 landelijke FNV WAW centra worden dan officieel geopend.

Wanneer/waar

Maandagmiddag 4 september, 16.15 uur
FNV Regionaal Vakbondshuis Rotterdam
Pegasusweg 200
3067 KX Rotterdam

Een speciale filmclip met John de Wolf en een WAW deelnemer (geschoten in de Kuip) gaat deze middag ook live.

Werken Aan Werk (WAW) is er voor om werknemers (van alle leeftijden) die ontslagen dreigen te worden of net hun baan hebben verloren zo snel mogelijk weer aan de slag te helpen. WAW biedt werknemers: gratis advies, begeleiding en training bij (dreigend) ontslag op de arbeidsmarkt te vergroten. De service staat ook open voor niet-leden en is kosteloos.

Een reikende hand aanbieden

René Donkersteeg, onlangs ontslagen bij een reorganiserend Mediabedrijf in Rotterdam: ‘Ik hoorde bij mijn bedrijf in de kantine voor het eerst van FNV Werken Aan Werk (WAW). En dacht meteen: “dat is wat voor mij”. Ik heb daar vervolgens een goed en open gesprek gehad met een WAW trajectadviseur in het vakbondshuis FNV Rotterdam. En na een paar tests afgelegd te hebben, wil ik nu eerst een verdere opleiding gaan volgen om daarmee ook hopelijk een nieuwe baan te vinden. Ik kan het andere mensen in dezelfde situatie aanbevelen om met FNV WAW contact op te nemen. Voor mij voelde het als het aanbieden van een “Reikende Hand”….waar ik op dat moment ook zelf echt wel behoefte aan had…’

Persoonlijke begeleiding en training bij dreigende werkloosheid

De kracht van de werkwijze van FNV & FNV Waterbouw Nautilus Werken Aan Werk is die persoonlijke, intensieve en individuele begeleiding, de vertrouwensband tussen de trajectadviseur en de werkzoekende, aandacht voor de emotionele gevolgen van het ontslag en praktische, direct toepasbare adviezen en trainingen. Daarnaast beschikken de vakbond en zijn partners in dit project over vele bestuurders die dagelijks op de werkvloer komen en een grote kennis van de arbeidsmarkt meebrengen.

FNV Werken Aan Werk wordt in eerste instantie tot eind 2018 uitgevoerd als een experiment in het kader van het Sociaal Akkoord 2013, mede gesubsidieerd door het ministerie van SZW. Afhankelijk van het succes wordt dan bezien in hoeverre de vakbeweging weer structurele betrokkenheid krijgt bij de arbeidsbemiddeling en sociale zekerheid. Die verdween in 2001 met de vorming van het UWV.

Voor meer informatie over Nautilus Werken Aan Werk kunt u contact opnemen met FNV Waterbouw/Nautilus trajectadviseur Jelle de Boer.
Tel.: 06 155 39 730
Email: jdeboer@nautilusint.org