AANDEELHOUDERS BOSKALIS: NEEM UW SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID!

uitdelen pamletten

WIE/WAT
FNV Waterbouw/Nautilus International en werknemers van Fairmount Marine, Boskalis Bagger en  Smit Salvage houden een protestactie tegen de Boskalis ontslag plannen.
Aandeelhouders Boskalis Westminster BV ontvangen een Open Brief met de oproep hun sociale verantwoordelijkheid te nemen. Voorafgaand aan Buitengewone Algemene vergadering van Aandeelhouders.

WAAR
Voor de poort van Hoofdkantoor Boskalis, Rosmolenweg 20, Papendrecht.

WANNEER
Woensdag 17 augustus a.s., van 11.30 – 13.00 uur.

FNV Waterbouw voorzitter en Nautilus algemeen secretaris Charley Ramdas: ‘Deze actie is opgestart door de werknemers van Fairmount, waar alle 34 Nederlanders worden gedumpt en (via payroll bedrijf Anglo Eastern) vervangen door werknemers uit lage lonen landen. Wij vinden dit, samen met alle getroffen medewerkers, onrecht in het kwadraat. Maar ook bij Baggermaatschappij Boskalis is er sprake van pijn. Immers 1 op de 3 Nederlandse gezellen en 1 op de 7 Nederlandse officieren verliest zijn baan. Dit betekent dat er minimaal 60 gezinnen getroffen worden. En ook bij Smit Salvage gaan er klappen vallen. Daar is een reductie aangekondigd voor 22 zeevarenden. We willen met zijn allen een duidelijk signaal afgeven aan de aandeelhouders en directie van Boskalis dat met deze reorganisatieplannen morele grenzen worden overtreden.’

OPEN BRIEF
Aandeelhouders van Boskalis Westminster BV ontvangen, voorafgaand aan de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, een open brief aan de poort met de oproep hun sociale verantwoordelijkheid te nemen. ‘FNV Waterbouwis van mening dat de noodzaak van dit kille rationalisatieplan vooralsnog niet is aangetoond. In onze beleving is sprake van een vrijwillige keuze en geen absolute noodzaak: uw bedrijf staat immers bepaald niet op omvallen.’
Wij stellen in de open brief dat binnen een groot concern als Boskalis ‘kwalitatieve herplaatsing’ mogelijk moet zijn. ‘Boskalis haalt nog steeds groot werk binnen, bijvoorbeeld in de Offshore Wind. Veel zeevarenden en baggeraars kunnen hun werk overal op de vloot doen. De aangekondigde ontslagen zijn dus bijzonder voorbarig!  Kortom, neem uw sociale verantwoordelijkheid, laat uw sociale stem horen vandaag en stop de uitverkoop van echte banen! Wij kennen Boskalis als een sociaal bedrijf. Laat dat vooral zo blijven!’