Van Oord: goede jaarcijfers, dankzij goede medewerkers

“Goed om te horen dat Van Oord een goed jaar achter de rug heeft en tegelijkertijd aangeeft geen banen te willen schrappen dit jaar, ondanks de mindere verwachtingen voor 2016”, aldus FNV Waterbouw voorzitter Charley Ramdas. “Ook goed om te horen dat Van Oord wil blijven investeren in kennis en innovatie. Daar past ook bij het investeren in de hardwerkende medewerkers, dankzij wie deze goede bedrijfsresultaten bereikt kunnen worden. Want, zoals deze week in de Volkskrant 11 vooraanstaande hoogleraren al verklaarden: het succes van een bedrijf op langere termijn wordt in belangrijke mate bepaald door de betrokkenheid en de inzet van de medewerkers.”

2015: record omzet en winst
Van Oord heeft een prima 2015 achter de rug, met records voor omzet en winst. Maar het bedrijf deelde wel mee: ‘Dat gaan we in 2016 niet evenaren. Omzet en winst zullen lager uitkomen.’

Geconfronteerd met de uitspraken van Boskalis, die wel banen wil schrappen dit jaar, stelt Van Oord in het Financieel Dagblad van 15 maart:

‘Met een dergelijk programma zijn we nu niet bezig. We hebben onze vloot in de afgelopen jaren al aangepast. In de afgelopen zes jaar hebben we achttien schepen uit de vloot gehaald, die deels zijn vervangen door efficiëntere schepen met een hogere capaciteit. We zijn wat dat betreft redelijk op orde. Het schrappen van banen staat momenteel niet op de rol.’