Discussieer mee over wanpraktijken bij de registratie van werk- en rusttijden in de scheepvaart en te nemen verbetermaatregelen

Dit Nautilus/Lloyd’s List webinar gaat in op de uitkomsten van een World Maritime University rapport en welke stappen kunnen worden ondernomen om dit systeem te verbeteren.

 

De risico’s van uitputting op zee en het wijdverbreide misbruik van ‘werk- en rusturen registratie’ zullen worden besproken door een panel van experts tijdens een webinar dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Nautilus International en Lloyd’s List.

Wijdverbreide wanpraktijken in urenrapportage

Dit webinar volgt op de publicatie van een schokkend nieuw rapport van de World Maritime University, waarin ‘wijdverbreide wanpraktijken’ in urenrapportages worden belicht. Deze wanpraktijken vormen een tikkende tijdbom voor de scheepvaart industrie, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot ernstige ongelukken met tal van slachtoffers, alsmede schade aan het milieu.

Dit belangrijke online evenement zal zich richten op de lessen die uit het rapport zijn te trekken en welke stappen kunnen worden ondernomen om het systeem te verbeteren.

Het webinar vindt plaats op vrijdag 5 maart 2021 van 15.00 – 16.30 uur (NL tijd)

Gespreksleider is Richard Clayton, hoofdcorrespondent van Lloyd’s List.

De sprekers zijn onder meer:

  • Mark Dickinson, General Secretary of Nautilus International
  • Cleopatra Doumbia-Henry, President of the World Maritime University
  • Professor Raphael Baumler, Head of Maritime Safety and Environmental Administration at the World Maritime University
  • Katie Higginbottom, Chief Executive of ITF Seafarers Trust
  • Julie Carlton, Head of Seafarer Safety and Health, UK Seafarer Services, MCA

Registreer je voor het webinar

Download hier het volledige WMU rapport.