Vragen over het Corona virus

12 maart 2020

Vanwege de wereldwijde uitbraak van het Corona-virus (Covid-19) krijgen wij veel vragen van verontruste leden.

U vindt hier een document met veel gestelde vragen en de antwoorden daarop. Het document is in het Engels met aan het einde een aanvulling die specifiek betrekking heeft op de Nederlandse situatie. Onze leden kunnen uiteraard ook altijd contact met ons opnemen indien er twijfel bestaat of de gegeven antwoorden in deze lijst wel van toepassing zijn op de Nederlandse situatie.

Volg adviezen op
Tevens vindt u hier de Guidance for Ship Operators for the Protection of the Health of Seafarers van 3 maart jongstleden. De meest actuele adviezen en richtlijnen betreffende het Covid-19 virus vindt u op de website van het RIVM. U kunt hier tevens een app voor op uw telefoon downloaden. Wij adviseren u dan ook dringend de adviezen van het RIVM nauwgezet op te volgen met het oog op uw eigen gezondheid, die van uw collega’s en die van familie en vrienden.

Sterkte voor eenieder die, op welke manier dan ook, nadeel ondervindt van de huidige situatie.

Kantoorbezoek FNV Waterbouw/Nautilus Rotterdam
Tevens willen wij u vragen de nodige terughoudendheid te betrachten met het bezoeken van ons kantoor in Rotterdam, zeker als u beginnende griepverschijnselen en/of verkoudheidverschijnselen heeft. Wij vragen u vriendelijk uw zaken met de vakbond de komende tijd zoveel mogelijk per telefoon en/of e-mail af te handelen. Via infonl@nautilusint.org. Dit geldt ook voor onze spreekuren.