Van FNV/Menzis naar AZVZ..?

Zorgcollectief FNV/Menzis stopt per 1 januari 2019
De afgelopen 13 jaar werkten de FNV, waarbij ook FNV Waterbouw is aangesloten, en zorgverzekeraar Menzis nauw samen in het Zorgcollectief FNV/Menzis. Zo kwamen werk en gezondheid bij elkaar en konden leden van de FNV profiteren van voordeel. Per 1 januari 2019 komt er een einde aan deze samenwerking. Het Zorgcollectief FNV/Menzis houdt op met bestaan!
Dat heeft gevolgen voor alle verzekerde FNV-leden en hun eventuele gezinsleden. Zij ontvingen de afgelopen jaren korting op hun basisverzekering een aanvullende verzekeringen. Daarnaast profiteerden zij van exclusieve zorgservices die ondersteunen om gezond te leven en vitaal te blijven.

Voor 31 december a.s. beslissen
Deze voordelen van het Zorgcollectief FNV/Menzis vervallen per 1 januari. FNV-leden kunnen ervoor kiezen om verzekerd te blijven bij Menzis. Medio november ontvangen zij een nieuwe polis, waarna zij zelf kunnen bepalen of het voorgestelde pakket passend is, ze het pakket willen aanpassen of opzeggen. De FNV adviseert leden om goed te onderzoeken welke zorgverzekering en pakketten bij hen passen. Dit kunt u nog tot 31 december 2018 aangeven.

Verzekeren bij AZVZ?
Veel leden van FNV Waterbouw zijn verzekerd bij AZVZ. Ook iets voor u? Vanaf 1 januari 2011 is AZVZ een label van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in Leiden. Het label AZVZ richt zich specifiek op maritieme bedrijven en op maritieme werknemers en hun gezinsleden.

AZVZ heeft geen winstoogmerk en doordat wij collectieve overeenkomsten met maritieme sectoren hebben gesloten, profiteren verzekerden van gunstige premies en voorwaarden.

Voor wie?
• Zeevarenden en voormalig zeevarenden
• Opvarenden in de binnenvaart
• Zeegaande waterbouw
• Walpersoneel van rederijen
• Gezinsleden van bovenstaande groepen

Kijk voor meer informatie over AZVZ op de site van Scheepvaartnet. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de zorgverzekering.