Kom naar de bijeenkomst Helden van sociaal Nederland

logo fnv

Wanneer: Woensdag 17 oktober van 10.30 tot 13.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Waar: Tabaksfabriek (Van Nelle Fabriek), Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Wat: Onze werkende helden aan het woord en de presentatie van een sociaal alternatief

Het gaat economisch gezien weer goed met Nederland. Als we de mooie woorden uit de troonrede mogen geloven gaat iedereen er komend jaar op vooruit. De harde werkelijkheid is voor velen anders. Werkenden merken té weinig van de economische groei. Terwijl de lonen achterblijven krijgen buitenlandse aandeelhouders miljarden cadeau van dit kabinet door de afschaffing van de dividendbelasting. Een kabinet dat alleen kijkt naar spreadsheets en analyses over de bloeiende economie.

Wij zetten het echte kapitaal van Nederland weer centraal; de werkenden. Door de persoonlijke verhalen van ‘de helden van sociaal Nederland’ te vertellen laten wij zien wat er echt speelt. Zorgmedewerkers, politieagenten en leraren hebben te weinig collega’s om hun werk goed te doen en daardoor een te hoge werkdruk. En te veel mensen, waaronder vele jongeren, leven in onzekerheid vanwege een flexibel contract. Dit kan en moet anders. Op 17 oktober maken de helden uit de diverse sectoren zichtbaar hoe het er werkelijk voor staat met Nederland.

KOM JIJ OOK? MELD JE NU AAN!

Wij zijn de verandering
De FNV, waarbij FNV Waterbouw ook is aangesloten, maakt zich samen met haar leden sterk voor meer zekerheid, minder werkdruk en een eerlijker verdeling van de welvaart. Dit begint bij de mensen op de werkvloer. Bij de zorgmedewerkers die opstaan voor betere zorg voor hun patiënten, cliënten en bewoners. Bij de jongeren die strijden voor meer vaste banen. Bij de medewerkers in de metaalindustrie, bouw, beveiliging en al die andere sectoren die opstaan voor een fatsoenlijke loonsverhoging. Dit begint bij de werknemers die Nederland draaiende houden. Zij zijn de helden van een sociaal Nederland en zij zijn de verandering. Het kan en het moet anders. FNV presenteert haar agenda op 17 oktober.

Verander de regels
Steeds meer medewerkers uit verschillende sectoren staan op, komen in beweging, bouwen aan een sterke FNV en voeren actie. Zij bereiken resultaten. De acties staan niet los van elkaar. De jarenlange trend om alles goedkoper te maken door te bezuinigen op arbeid moet nu gekeerd worden. Om verandering te kunnen bewerkstelligen moeten de oorzaken van de problemen aangepakt worden. Zolang flexibele contracten goedkoper zijn dan vaste contracten, zal het aantal flex-contracten alleen maar stijgen. Zolang dit kabinet liever cadeautjes aan buitenlandse aandeelhouders uitdeelt is er te weinig geld voor investeringen in onderwijs, zorg en politie.

Zolang er geen regels zijn voor aanbestedingen in thuiszorg, streekvervoer en beveiliging gaat het werk altijd naar de goedkoopste aanbieder en betalen de werknemer en de klant hier de rekening voor. Het is daarom van groot belang dat we de handen ineen slaan. We voeren strijd in de sectoren en bij bedrijven om misstanden aan te pakken en onze agenda te realiseren. Daarnaast willen we samen optrekken naar de politiek om de regels te veranderen. Samen voor een socialer Nederland.

Sta op en doe mee!
De politiek praat over de mensen, wij praten met de mensen. Zij weten wat er speelt en wat er nodig is om Nederland weer sociaal te maken, om de FNV te versterken en de agenda van de FNV te realiseren.

Woensdag 17 oktober brengen we de verhalen van de helden van sociaal Nederland en de presentatie van een sociaal alternatief voor het huidige beleid. Zorg dat je er bij bent en meld je nu aan voor de bijeenkomst. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en meld je aan! En: FNV-leden reizen gratis met de trein!

Programma bijeenkomst Helden van een sociaal Nederland 17 oktober 2018
Tabaksfabriek: Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

10.00 uur Inloop
10.30 uur Start bijeenkomst
12.30 uur Lunch
13.15 uur Einde

ZORG DAT JE ERBIJ BENT EN MELD JE AAN!